Fotograferen op Castlefest 2017

Dit jaar was mijn eerste keer dat ik ging fotograferen op het “Fantasy Festifal Castlefest” in Lisse. Rondom het kasteel Keukenhof was het een komen en gaan van mooi uitgedoste mensen die alles uit de kast gehaald hadden om zo mooi en fantasierijk mogelijk verkleed te gaan. Maar dat is niet het enige wat je daar ziet. Het is een soort van sub-cultuur die meer inhoud heeft dat alleen uiterlijk. Het eten, de muziek, de diversiteit aan mensen, de vriendelijkheid en kraampjes met koopwaar zijn wezenlijk anders dan waar ik in het gewone leven mee in aanraking kom.

Samen met Jim heb ik er 3 dagen gelopen om de mensen te fotograferen zodat deze een mooi aandenken hebben voor hun werk. En naast alles van het festival zelf, was het weer eigenlijk wel perfect. Licht bewolkt, niet te warm en overdag geen druppel regen zorgde er ook voor dat de foto’s uitzonderlijk geworden zijn

Het is een verslavend geheel geworden en volgend jaar loop ik daar hoogstwaarschijnlijk weer drie dagen.

De foto's staan op Flickr en in mijn Portfolio. En er is een speciale website opgezet voor alle foto's van zowel Jim als mij.

  • Aangemaakt op .

52 Project - Uitslag Dierfotografie

Het is altijd leuk om een foto van jezelf op een andere website te zien staan. Deze keer had ik een foto ingestuurd met het onderwerp 'Dierenfotografie' bij 52Project.

De foto is een bekende op mijn site en er zijn veel mensen die het herkende. Een foto van de 'hobby' van mijn vrouw in een tijd dat het erg druk is op de schapenboerderijen. 'Lammetjestijd' is een drukte vanjewelste doordat ze nooit op een tijdstip komen dat je er de tijd voor hebt.

  • Aangemaakt op .

Castlefest fotografie

Castlefest is een middeleeuws en fantasyfestival en wordt, zoals afgelopen jaren, begin augustus gehouden in de tuinen van Kasteel Keukenhof in Lisse. Castlefest kenmerkt zich door de bijzondere sfeer van koningen, koninginnen, prinsessen, ridders en fantasiefiguren. Verkleed naar de stijl van de middeleeuwen, steampunk, Gothic of gewoon heel fraai uitgedost. 

Dit jaar gaan Jim en ik er fotograferen en daarvoor is een seperate website opgezet. Zie http://castlefest.hroling.nl. Op dit site komen de foto's die Jim en Harld maken tijdens Castlefest 2017.

Bij voorgaande edities van Castelfest was Jim fotograaf, zie hier een impressie van zijn foto's uit 2011.

  • Aangemaakt op .

Kinderpartijtje

Kinderpartijtje geven is iets wat je als ouder vele jaren intensief mee bezig bent. Elk jaar weer een nieuw idee zoeken om een origineel partijtje te geven voor jouw kind zodat je niet elk jaar hetzelfde doet.

Met die gedachte in mijn achterhoofd, heb ik samen met visagiste een kinderpartijtje met 6 meiden van rond de 11 jaar gehouden.

Gestart werd met een workshop visagie van 1.5 uur om daarna in de studio een fotosessie uit te voeren met de kinderen. Hiernaast de groepsfoto van de 6 meiden.

  • Aangemaakt op .

Spiegel

Voor het eerst een fotoshoot gehad met een spiegel en daarin geprobeerd het een en ander vast te leggen. Dit is nog niet zo heel eenvoudig en koste mij veel foto's voordat ik een acceptabele foto had.

Meerdere standpunten geprobeerd maar je heb veel last van de omgeving en achtergronden die je in het spiegelbeeld te zien krijgt.

Deze is acceptabel en waard om gepubliceerd te worden.

  • Aangemaakt op .

Werk aan de Muur

 

Contact

Harld Röling

e-Mail: harld.roling@hroling.nl

Telefoon: 06-46332091

Social Media: Mastodon