Kinderpartijtje

Kinderpartijtje geven is iets wat je als ouder vele jaren intensief mee bezig bent. Elk jaar weer een nieuw idee zoeken om een origineel partijtje te geven voor jouw kind zodat je niet elk jaar hetzelfde doet.

Met die gedachte in mijn achterhoofd, heb ik samen met visagiste een kinderpartijtje met 6 meiden van rond de 11 jaar gehouden.

Gestart werd met een workshop visagie van 1.5 uur om daarna in de studio een fotosessie uit te voeren met de kinderen. Hiernaast de groepsfoto van de 6 meiden.

Spiegel

Voor het eerst een fotoshoot gehad met een spiegel en daarin geprobeerd het een en ander vast te leggen. Dit is nog niet zo heel eenvoudig en koste mij veel foto's voordat ik een acceptabele foto had.

Meerdere standpunten geprobeerd maar je heb veel last van de omgeving en achtergronden die je in het spiegelbeeld te zien krijgt.

Deze is acceptabel en waard om gepubliceerd te worden.

Fotografie en ACTA

Creative Commons by LeozerostyACTA is het handelsverdrag dat diverse landen in de wereld willen of hebben ondertekend. Hiermee is een stap gezet naar een wereldwijd verdrag die de handel in nagemaakte spullen kan gaan verminderen. Maar is dat wel zo? Hoe en wat ACTA is weten niet veel mensen doordat het in het geheim zonder bijzijn van burgerorganisaties wordt opgezet. Alleen al het geheime is een punt van aandacht.

Het gaat voornamelijk over de bescherming van intellectuele eigendomsrechten en bescherming tegen namaakproducten. Voor het tegengaan van namaakartikelen is er in ACTA ook een stuk over auteursrechtelijk beschermd materiaal zoals bv foto's. ACTA maakt het mogelijk om schendingen van de auteursrechten straks direct te bestraffen en dat lijkt goed voor fotografen want die maken auteursrechtelijk beschermd materiaal. Dat gaat echter buiten democratische en gerechtelijke controles om wat inhoud dat er geen rechter aan te pas komt. Dat ACTA aandringt op het zogenaamde buitenjuridische regelgeving komt doordat veel landen geen wetten van deze strekking kunnen aannemen. 

Lees meer

Help Portret

Op 10 december komen op verschillende locaties in Nederland fotografen bijeen die mensen, die normaliter geen portret kunnen laten maken de kans geven om dit wel te laten doen, maar er is meer. Per locatie zullen er verschillende activiteiten plaats vinden zodat dit een echte feestdag moet worden waarop niet alleen een foto wordt gegeven maar veel meer, waaronder…. hoop.

Een portretfoto is iets wat niet alleen uniek is, maar ook iets dat een blijvende herinnering is- en wat een leven lang gekoesterd kan worden. Jammer genoeg zijn er veel mensen die niet de mogelijkheden hebben om een portret te laten maken door een professionele fotograaf, terwijl ze dit wel graag zouden willen. Juist deze groep mensen word op 10 december de mogelijkheid geboden om gratis een portret te laten maken door een professioneel team.

In ‘t Gooi hebben we dit actief opgepakt en met 5 fotografen van start gegaan om op 10 december een fotostudio open te stellen voor het maken van portretfoto’s. Wij hebben een iets andere insteek dan het project in de eerste instantie opgezet heeft. Of dit een acceptabel en ook een rendabel concept wordt is nog de vraag die we nu nog niet kunnen beantwoorden.

Wij zijn een bonte verzameling van fotografen. Niet alleen hobby maar ook professionele fotografen die hart hebben voor de medemens die, om wat voor reden dan ook, iets minder succesvol zijn in het leven om hen de kans te geven een mooie foto aan de muur te krijgen.

Ieder zijn project

Op Internet en met name in de fotografie hebben veel fotografen een project. Veel dagfoto's, 365days, aantal mm, etc. projecten. Allemaal erg leuk om te volgen en te zien hoe de fotografen zichzelf verbeteren naar hoelang het project loopt. Vooral de 365 dagen of dagfoto's zie je met de dag verbeteren.

Nu zit ik zelf ook te denken aan iets vergelijkbaars maar dan uniek. Dat laatste is erg moeilijk voor een beginnende fotograaf omdat alle soorten projecten al lopen en daardoor niet uniek meer zijn. Maar ik kwam laatst een "365 dagen project" tegen die elke dag een vastgesteld onderwerp fotografeerde. Bv elke dag een foto van een boom oid. Lijkt een eentonig onderwerp maar dat zou je mooi uit kunnen werken.

Nu ben ik niet het type dat elke dag een foto gaat maken en daardoor kan het dus voorkomen dat mijn 365 dagen project niet de 365 dagen gaat halen maar hooguit 223. Dit is natuurlijk wel een uniek te noemen dat je niet een 365 dagen project hebt maar een 223 dagen met random dagen geen foto en soms twee of meer op 1 dag.

Dus het is nog even verder denken hoe ik dat ga oppakken....

  • 1
  • 2

Contactgegevens

Harld Röling harld.roling@rawdutch.nl

Neem contact op via het contactformulier op deze website.

Social Media

Werk aan de Muur