Kinderpartijtje geven is iets wat je als ouder vele jaren intensief mee bezig bent. Elk jaar weer een nieuw idee zoeken om een origineel partijtje te geven voor jouw kind zodat je niet elk jaar hetzelfde doet.

Met die gedachte in mijn achterhoofd, heb ik samen met visagiste een kinderpartijtje met 6 meiden van rond de 11 jaar gehouden.

Gestart werd met een workshop visagie van 1.5 uur om daarna in de studio een fotosessie uit te voeren met de kinderen. Hiernaast de groepsfoto van de 6 meiden.

Help Portrait 't Gooi

Help Portrait regio 't Gooi is met succes afgesloten met gelukkige gezichten van de geportretteerde. Het is een project waarin je iemand intens gelukkig kunt maken met een stukje papier met daarop een portret van het persoon of personen. Een fotosessie die je niet doet voor het geld maar voor de lach en geluk van de geportretteerde persoon.

De ochtend van 10 december begon vroeg voor een zaterdag, heel vroeg.... Om 8:00 moesten wij op de locatie Hilversum, de studio van Lisette, zijn om de fotostudio in te richten. We verwachtte een komen en gaan van mensen die niet het geld hebben voor een dure fotosessie bij een professionele fotograaf. Even opruimen, tafels schuiven, koffie en koekjes klaar zetten, nog even aanvegen en de studiosets opbouwen met verschillende achtergrond kleuren. We hadden een witte, zwarte en een grijze achtergrond zodat we konden afwisselen. Maar ook de printer opstellen en uittesten van de firma Arca Printers & Supplies zodat de foto's direct mee konden met de mensen.

Het begin was traag maar in de middag begon het te lopen en hebben wij (Lisette van den BeldKaren VosholMarc Schokker, Sanne van Dam, Herman Van de Haar en ik) mensen blij gemaakt. De gelukkig lach van de mensen als ze de foto in ontvangst namen is meer waard dan ik zelf had verwacht. De verhalen achter de mensen hoe zij in deze situatie beland waren en verhalen hoe verrast ze zijn met het resultaat. 

De vouchers die we hadden gemaakt waren verspreid via de Voedselbank Gooi en Omstreken en er op een aantal locaties waren ze opgehangen. 

In 2012 komt er een vervolg op Help Portrait. Hoe we dat gaan opzetten is nog onbekend. Dit jaar was de eerste keer in deze regio en we hebben vele leerpunten. 

Contactgegevens

Harld Röling Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cornelis de Wijsstraat 19
1241 BW Kortenhoef

KvK nummer: 53250338

Neem contact op via het contactformulier op deze website.

Werk aan de Muur